sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kamerakurssilla


Tein uuden vuoden lupauksen, että tänä vuonna löydän aikaa myös itselleni ja minulle tärkeille asioille. Tästä innostuneena ilmoitin itseni kansalaisopiston viikonlopun mittaiselle kamerakursseille. Olen aina tykännyt ottaa kuvia, mutta valitettavasti kameran säädöt ovat olleet minulle aivan hepreaa. Oli ihana oikeasti oppia edes hivenen ymmärtämään mitä kaikkea tuolla kameralla saisikaan aikaan, jos vain osaisi.


Tässä yksi hauska esimerkki, jota en olisi ikinä uskonut ikuistavani, mutta niin vain onnistui, kun sitkeästi yritti. Minulle syttyi kyllä kipinä ja ehkä vielä joskus löydän aikaa pidemmällekin kurssille. Voisihan asioita opetella myös kirjoista, mutta jotenkin on niin paljon helpompi kun on opettaja jota huutaa apuun ;)


Entinen Mekkari olisi ottanut olkkarin kynttilälyhdyistä ja risti-nolla pelistä tällaisen kuvan. Olisin harmitellut, että kuinka tulee näin harmaita kuvia,kamalasti tuo aurinko tekee värieron taustalle, vähän taisi vinksahtaakin, mutta minkäs voi en osaa parempaa.


Uudistettu Merkkari :D Osasin (ainakin tässä kuvassa) säätää kameran arvoja ihan itse. Ylimmäinen kuva oli siis otettu ihan vain kameran automaattisäädöillä ja aikaa ei otosten välillä ole kulunut kuin minuutti jos sitäkään :D Valotuksessa on huomattava ero ja lisäksi olen oikeasti malttanut etsiä sitä parhainta kuvakulmaa.

Rakastan uusien asioiden oppimista ja kansalaisopisto tarjoaa tällaiseen ihana mahdollisuuden näillä lyhytkursseilla.  Elämä on ihanaa :)3 kommenttia:

 1. Itsekin tutkailin noita kursseja täällä meilläpäin. Taaskaan en ilmoittautunut kurssille. Hyvä olisi oppia käyttämään järkkäriä monipuolisemmin. kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Jokainen tarvitsee omaa aikaa ja harraustuksen!
  Sillä saa voimia kaikeen muuhun...

  VastaaPoista
 3. Kiva kun otit aikaa itsellesi. :) Mä kävin aikanaan kansalaisopiston pitemmälläkin kamerakurssilla yhdessä miehen kanssa, mutta jotenkin säädöt on mulle ihan hepreaa.. perus tietoa sieltä toki tuli ja nyt olen alkanut sen pohjalta itsenäisesti harjoitella säätöjä, joten hukkaan kurssi ei mennyt. Meillä on sikäli hauska kombo, että mies tykkää ja osaa kyllä säätää ja raplata kameraa, mutta sillä ei tahdo olla mielikuvitusta etsiä kuvakulmia ja nähdä asioissa kuvattavaa.. minä taas nään pienten asioiden kauneuden ja jänniä yksityiskohtia, mutta kuvani epäonnistuvat, kun en saa valotuksella jne tuotua kauneutta esiin niin kun haluaisin.. :D

  VastaaPoista