lauantai 12. lokakuuta 2013

Kranssi haudalle


Tälläinen kranssi syntyi haravoinnin lomassa. Perinteisesti olen aina tehnyt haudalle jäkälä- tai mäntykranssin jouluksi. Tänä vuonna joulukuu on töiden puolesta poikkeuksellisen kiireinen, joten ajattelinkin tehdä kranssit haudoille jo lokakuussa :)

Olen lainannut kirjastosta Tiina Rinnen kirjan Risupupu ja sammalsydän. Kirjasta bongasin lehtikuusenoksien käyttömahdollisuuden kransseihin ja pitihän sitä kokeilla. Kranssin pohja on tehty katiskaverkosta ja sammalpalloista ylijääneistä sammalista.Vielä lähikuvakin, jossa hyvin näkyy että olen lehtikuusen oksien paikalla pysymisen varmistanut ruskealla rautalangalla.

Tätä kranssia tehdessäni minuun iski suunnaton kiitollisuuden tunne siitä, että saan asua keskellä luontoa. Meillä on omaa peltoa, metsää, puita ja pensaita, joista saan ottaa materiaalia. Välillä sitä tulee unohdettua se kuinka hyvin omat asiat ovatkaan. Minulle luonto on ollut aina tärkeässä osassa elämässä. En oikeastaan osaisi kuvitellakaan itseäni asumassa kaupungissa. Vaikka keskellä- ei- mitään- asumisessa onkin omat haasteensa niin kyllä tämä silti on sen arvoista <3
4 kommenttia:

 1. Todella kaunis krassi.Lehtikuusen oksat ovat niin kauniita käpyineen .Olen samaa mieltä on suuri lahja saada asua keskellä luontoa.Olen asunut Helsingin keskustassa sekä Espoossa töiden takia joten osaan arvostaa jokaista päuvää jonka saan elää perheen kanssa metsän siimeksessä.

  VastaaPoista
 2. Luonnosta on ilo ammentaa askartelumateriaalia. Itse asun taajamassa ja omat metsät on satojen kilometrien päässä. Kiva olis tehdä risu ja sammaljuttuja mutta materiaalein hankinta on tosi haasteellista. Olet onnellisessa asemassa tosiaankin kun voit omasta metsästä/pihasta kerätä mielnkiintoiset askartelumateriaalit! Kaunis kranssi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kranssi.
  Sinä osaat käyttää eri luonnonmateriaalia hyväksi ja
  kauniita tulee.
  Terv. Mirja

  VastaaPoista
 4. Kaunis styö.
  Luonnosta saa kivoja juttuja kun pitää silmät auki.

  VastaaPoista